Notícies

Arriba la Copa 2015

Aquest any les finals de copa catalana arriben més tard de l’habitual. L’any passat es van celebrar al febrer i en aquesta edició a l’abril. Aquesta temporada està sent atípica per l’espectador i pels jugadors molt intermitent. La causa crec que són els partits de seleccions. Després d’un juliol i agost molt dur en preparació de la copa d’Europa va arribar setembre a Portugal. Pràcticament sense descans va començar la lliga, fins que es va aturar pel Nadal. Llàstima de la nostra jugadora Miriam González que fruit d’aquesta preparació estiuenca, mundial i inici de lliga el seu tendó d’Aquil·les va dir prou. Al gener, va arribar l’Europa Cup i la Shield, algun partit de lliga i copa per arribar a mitjans d’abril, amb les finals de copa catalana, sense continuïtat en partits de lliga. Pel mig, més mundials de seleccions sub-17, sub-19 i un amistós de la selecció absoluta contra Portugal.

Amb aquesta trajectòria ens volten diverses preguntes al cap. Ens esperen unes finals de copa amb jugadors i jugadores en plena forma? Tindran avantatge els jugadors i jugadores que hagin participat en seleccions? O estaran esgotats? Els que no han participat en seleccions notaran la falta de ritme de partits? Aquest cap de setmana en tindrem les respostes.

Un cop feta aquesta introducció parlem ara sí de la Copa i anem a pams. La seu escollida és Platja d’Aro. Ciutat costera amb un clima molt bo per gaudir de tot allò que t’ofereixin. Un pavelló gran on els espectadors es trobaran còmodes i desitjo que els pals de les cistelles estiguin clavats i que no passi el què va passar a les finals de lliga, a Mataró, l’any passat.

Val a dir que l’organització en una mostra de voler ser protagonista en un esdeveniment d’aquesta mena, ha organitzat activitats de promoció, però segons el meu parer, ha comés una errada en la distribució de les finals. Treure-li el protagonisme a una final de copa B i posar en el seu lloc una copa Junior és rebaixar el prestigi de la competició. Hauria estat millor jugar la final dissabte tarda tal i com estava en un principi. Prioritzen interessos partidistes i desvirtuen la legitimat de la competició.

Pel que fa al nostre club, Assessoria Vallparadís juga la semifinal contra Montcada. Un equip que any rere any va pujant i que té una cantera formidable; de fet, la final junior la disputaran el conjunt local del PKC i Miró. L’equip egarenc no es pot refiar del seu rival si vol arribar a la final i defensar el títol guanyat l’any passat a Vacarisses. Sobre el paper l’equip dirigit per Miguel Ángel Tobaruela, hauria de jugar la gran final, però els partits s’han de jugar i un mal dia podria costar la final. L’altre semifinal la disputen Castellbisbal i KCB. Partit més igualat amb una teòrica superioritat de l’equip de Luís Rosa, però si tenen un dia encertat els tiradors de KCB, pot passar qualsevol cosa.

La final de copa B la disputaran Assessoria Vallparadís B i SLKC. Una final completament terrassenca. L’últim club creat, a Terrassa, contra un llegendari del Korfbal català. Tindrà la seva part emotiva, donat que l’entrenador del SLKC, José Luis Jurado, és jugador del Vallparadís i l’entrenadora de l’Assessoria Vallparadís B és la seva companya d’equip Jessica Lechuga. Tots dos jugaran dissabte i seran companys, però l’endemà seran rivals. I en el cas de que Assessoria Vallparadís arribi a la final, hauran de tornar a ser companys. Psicològicament, no és una situació fàcil de portar i dependrà també de què passi en aquesta final.

Una cosa desitgem, que guanyi el Vallpa!!

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.