Notícies

Baixant per la font del gat

Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí. Merescudíssima medalla de bronze aconseguida als campionats d’Europa de Korfbal celebrats a Holanda. Un metall que té un cert regust a or. Ja sabem que en aquest esport Holanda és la eterna campiona i Bèlgica la sots campiona. Per primera vegada a la història, Catalunya havia arribat a unes semifinals del campionat d’Europa i com a mínim, seria quarta. Partit difícil davant Portugal, tercera en l’anterior europeu i que volia mantenir la mateixa posició. Partit de nervis i tensió fins pràcticament quan restaven 2 minuts per finalitzar. Alegria infinita pels jugadors i staff tècnic que no oblidaran mai.

Des de l’any 1980 que va arribar el Korfbal a Catalunya fins ara, han passat un munt de jugadors i jugadores per la selecció. Tots han aportat el seu granet de sorra, per fer una Catalunya competitiva. El camí ha sigut difícil. Esport minoritari i amb unes regles molt estrictes, que gairebé no troba recolzament econòmic per avançar. Les coses han millorat una mica però no tant. Molts veterans, fins i tot, dels que van jugar el primer partit de Korfbal a Catalunya, han viscut aquest tercer lloc amb molta emoció i records. Però la base per continuar sumant és la il·lusió que desperten en els més joves, el nens.

La canalla es fixa molt en els més grans. Volen imitar la manera de llençar, defensar i fins i tot fintar. Són els seus ídols i quan agafen el relleu són mes bons que el seus predecessors. Per aquesta raó, cada cop surten millors jugadors i fa que la selecció catalana es vagi consolidant en torneigs internacionals. Però el llegat que deixaran aquest nois i noies d’aquest europeu serà la definició de grup. Tots tenen un talent grandíssim i han deixat el seu estatus d’estrelles als seus clubs i s’han posat la “roba de feina” en aquest campionat. Les fotos que han publicat durant aquests dies han sigut grupals “senceres”. No faltava cap. Sabien de les seves possibilitats i han sigut una pinya. Aquest es el millor regal que poden deixar per a les pròximes generacions de jugadors i jugadores, bé i també aquest bronze.

Salut i Korfbal

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.