Notícies

Doblet, del Vallpa, a la Copa Catalana 2015

Viscudes les finals de la Copa catalana de Korfbal, a Platja d’Aro, és hora d’analitzar més serenament el què ha passat.

Organitzar un esdeveniment, d’aquesta magnitud, en el què la majoria de clubs són de l’àrea metropolitana, de Barcelona, no és una tasca fàcil. Si afegim les directrius que han d’assolir els organitzadors, marcats per la federació, ja és anar a per nota. Si, a més, aconsegueixes omplir el pavelló per mostrar què es el korfbal i que tingui ressò, per tot arreu, llavors es pot dir que ha estat un èxit.

Per arrodonir-ho del tot, si no has perdut calés, en l’organització de la Copa, ja pots anar cap al Departament d’Economia, de la Generalitat, a donar lliçons de com s’han de fer les coses. Això últim no sé si ho ha aconseguit el Platja d’Aro Korfbal Club, organitzador de la Copa d’aquest any, però tota la resta jo diria que sí.

Des d’aquí volem felicitar al club organitzador, per la seva implicació i il·lusió en fer que la gent gaudeixi d’un cap de setmana vibrant i  de fantàstic Korfbal.

L’edició d’enguany plantejava molts dubtes, sobre l’estat físic i mental dels jugadors degut a la falta de ritme a les competicions de lliga. Els partits de seleccions han marcat aquesta intermitència a la lliga. Doncs bé, tots els equips ho han donat tot a la pista. S’han buidat, al parquet, amb un alt ritme de joc. Divendres Assessoria Vallparadís i Montcada van obrir aquesta copa i, des del primer moment, van mostrar les seves cartes. L’actual campió va imposar el seu joc i encert davant d’un combatiu Montcada que no donava res per perdut. Els de Terrassa ja tenien la seva final. L’altre semifinal va ser un autèntic espectacle entre Castellbisbal i KCB. El Korfbal dinàmic, de Castellbisbal, era contrarestat per un encert de KCB. Al descans guanyava KCB per 2 punts. A la represa Castellbisbal va prémer l’accelerador, però KCB, amb un estel·lar Javi Navarro, no sols ament va frenar l’embranzida dels pupils de Luis Rosa, sinó que va augmentar la diferència.  Resultat final, de 25-28, pels barcelonins i un espectacle per tots nosaltres.

L’ endemà, la final de copa B la van disputar dos equips de la nostra ciutat. Assessoria Vallparadís B i SLKC. L’equip grana i blanc era un rival molt dur, sobre el paper, per l’SLKC. Jugadors que alternen partits entre l’equip de primera i segona, amb experiència en competicions internacionals, era un al·licient per poder guanyar-los, però no va poder ser. El resultat final, de 27 a 13, per un Vallparadís que havia perdut 2 finals consecutives al gol d’or i aquesta no la volia deixar escapar. Com a curiositat, Jessica Lechuga i Jose Luis Jurado serien entrenadors rivals, en aquest partit, per ser companys d’equip dues hores més tard, a la gran final.

La final junior va ser dominada pel PKC des del inici fins a la fi del partit. El seu rival, Miró Junior, no va baixar els braços en cap moment. Triomf merescut per l’equip amfitrió per 27-17. Aquesta temporada ha estat una llàstima la pèrdua de la Lliga Junior. No hi havia equips suficients. Tant clubs com federació han de fer alguna cosa, urgentment, en aquest assumpte. No ens podem permetre no tenir equips juniors. Això ens afectarà directament en el futur del Korfbal.

Una vegada resoltes les dues finals anteriors, Assessoria Vallparadís i KCB volien mostrar els seus arguments per guanyar la Copa. Els egarencs van sortir molt forts amb un joc ràpid i contundent fins aconseguir una avantatge de 5 punts. Però els barcelonins mostrant el seu actual estat de forma, van escurçar les distàncies i, fins i tot, van marxar, als vestidors, amb un resultat de 14-15 favorable al conjunt de la capital, gràcies una altre vegada, a Javi Navarro.

A la represa l’Assessoria va sortir del seu estancament i va capgirar el marcador però sense contundència. A les acaballes del partit, KCB va fer un esforç i es va quedar a un punt 27-26. Els 2 últims minuts, tots dos equips van tenir oportunitats molt clares per sentenciar o per donar-li la volta, però amb la tensió que es respirava en el pavelló, el marcador no es va moure i l’Assessoria Vallparadís revalida títol. Tots dos equips es mereixien guanyar, però només podia guanyar un.

Conclusions

Terrassa, bressol del korfbal català, torna a ser protagonista. Dos equips terrassencs juguen la final B i l’Assessoria Vallparadís se’n porta cap a casa les dues copes a les què era aspirant .

Platja d’Aro, organitzador de l’esdeveniment, guanya amb solvència la copa junior i mostra a tota la zona de l’Empordà el korfbal d’alt nivell.

KCB amb la seva actuació davant del tot poderós Castellbisbal i l’Assessoria Vallparadís, va fer un cap de setmana per emmarcar.

Campions B de Copa 2015

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.