Notícies

Baixant per la Font del gat

Ara si, ¡Catalunya triomfant!.

Després del regust amarg que va deixar l’europeu de Portugal. El jugadors de la selecció catalana de korfbal, volien esmenar aquesta decepció amb un bon campionat i ho han aconseguit. La cinquena posició a priori pot ser una recompensa curta, però ens hem de posar en antecedents. Sabem que Holanda està per sobre de tots, Bèlgica està un esglaó per sota, però també per sobre de la resta. Xina Taipei s’ha desmarcat de la resta de països per intentar ocupar la posició de Bèlgica. És a dir que, la quarta posició és el premi màxim assolible. S’ha de tenir en compte que depèn del grup que la teva selecció jugui, no tindràs opcions per aquesta somiada quarta posició. Catalunya va debutar davant la Xina Taipei, perdent per 32 a 23. Passant desprès a la segona fase, el poder lluitar per aquest partit de tercer i quart lloc, passava per vèncer a Bèlgica. La lògica es va imposar i el 24-14 al marcador final, abocava a Catalunya per lluitar pel cinquè lloc.

Fins aquí Catalunya va competir a un bon nivell contra aquestes dues seleccions i ara començava el veritable mundial. Va derrotar a Rússia per la mínima 22-23 en un partit incòmode. Es va desfer de la sorprenent Xina que va derrotar a Portugal en la primera fase. Gran partit del catalans per 32 a 23, que els hi donava l’accés al partit contra alemanya per aquesta desitjada cinquena posició. Una competició en la que en 10 dies han hagut de jugar 8 partits. El cansament era evident i els de Rosendo i Miguel Ángel Tobaruela van estrènyer las dents en un partit que no sortien les coses. Només les ganes i la capacitat de sacrifici de tots el jugadors, van permetre endur-se el premi de la manera més exultant i a la vegada cruel del korfbal, al gol d’or.

En aquest mundial s’han vist moltes coses. Una davallada davant un equip teòricament inferior, et condemna a posicions molt endarrerides. Exemple de Portugal i Xina. També podem fer la lectura contraria que han països que volen sumar-se al grup de Catalunya, Anglaterra, Alemanya, Txèquia i Portugal. Txina Taipei li ha passat amb Bèlgica el mateix que li passa a Bèlgica contra Holanda. Pots competir de tu a tu, anar per davant al marcador, però quan arriben els minuts finals el teu rival se’n va i et deixa un regust agredolç a la boca.

Tornant a Catalunya, cal destacar el paper dels teòrics suplents. La gran qualitat de la banqueta catalana ha permès als tècnics fer rotacions. Tothom ha jugat i ha demostrat el perquè hi era a la selecció. Hem pogut veure fases de gran joc per part del catalans en aquest mundial. No vull destacar un nom per sobre de la resta, però ho he de fer. Xavi Vidal ha estat immens i no hi ha millor manera que acomiadar-se de la selecció de la manera que ho ha fet ell.

Enhorabona, tècnics i jugadors pel mundial que ens heu ofert a tots els que hem estat estampats al “youtube”.

Salut i korfbal

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.