Notícies

L’espectacle d’Holanda

La selecció holandesa de korfbal va arribar divendres, per jugar aquest cap de setmana, uns partits amistosos davant la selecció catalana. Encara que la superioritat manifesta de l’equip “Orange” sigui evident, aquest tipus de partits són per treure conclusions de com s’estan preparant els nostres jugadors i en quina situació es troben.

Dissabte, abans del partit, el seleccionador holandès Wim Scholtmeijer ens va oferir una interesant classe de generació d’espais en atac als nostres entrenadors. Jugadors de la nostra lliga van tenir l’oportunitat de formar part activa del “curs express”.

D’altra banda, l’espectador va gaudir dels millors jugadors de la korfbal league, amb el seu joc dinàmic i contundent. Format gaire bé pels dos equips que van disputar la final de la korfbal league, veure’ls a prop impressiona la seva envergadura. Mirjam Maltha, una jugadora de 32 anys amb 1,98 metres era un mur per les nostres jugadores i la resta feia una mitjana de 1.75 metres. Els nois no es queden enrere, Friso Boode i Tim Bakker fan 2 metres i la resta de nois són entorn al 1,95. Són jugadors semi professionals. A Holanda hi han molts seguidors i és l’esport que més llicencies té, per sobre del futbol.

Pel que fa a la nostra selecció, el quart lloc aconseguit al mundial de la Xina, serà difícil de repetir. Al grup de Catalunya hi és Xina Taipei, tercera al mundial. Per lluitar per les medalles hauríem de quedar primers de grup, sinó la màxima posició que podran assolir serà la cinquena plaça. Tenim una de les seleccions més altes dels últims temps amb jugadors que han estat a la lliga holandesa, fins i tot. Jugadors que arribaran al mundial en plena maduresa esportiva, amb experiència internacional i mentalitat guanyadora, seran l’ànima d’aquest col·lectiu de jugadors.

Del 30 d’octubre al 8 de novembre es disputarà el mundial a Bèlgica a les localitats de Antwerpen, Ghent i Tielen. Website: http://www.ikf-wkc-2015.be/

Més fotos al Flikr

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.