Notícies

NOVA TEMPORADA I NOUS REPTES

Aquest cap de setmana comença la lliga nacional de korfbal amb canvis. Nova presidenta de la federació, recuperem la lliga júnior, Vilanova es queda a segona divisió i Vallpa Atlètic es fusiona amb l’Assessoria Vallparadís. Com a conseqüència d’aquestes darreres dues novetats mencionades, la categoria TOP A queda amb 5 equips i han de fer tres voltes per classificar-se pels play-off. Hem estat un grapat d’anys sense categoria júnior i molts equips no han tingut “cantera” per renovar els equips sèniors. Tots el clubs ho han notat i alguns molt. Esperem que en el propers anys sigui millor.

Però parlem del Vallparadís. Amb la retirada de Miriam González i possible d’alguns components més, era hora de que Vallpa Atlètic es fusionés amb l’Assessoria. Han estat dues temporades d’aprenentatge a la categoria més alta, per saber que les coses no són tan fàcils. Ara tenen plantilla i talent per assolir la cinquena lliga consecutiva, però han de treballar molt perquè la resta d’equips s’han reforçat. Els entrenadors Miguel Ángel Tobaruela i Manel Ramon tindran el problema de quins jugadors faran servir pels partits perquè tots tenen un nivell altíssim. La setmana passada es van proclamar campions de la supercopa catalana a Vacarisses davant del CK Castellbisbal, desplegant un joc solvent i contundent. Una cosa s’ha de dir, a la pista juguen vuit contra vuit i un mal dia ho pots tenir, però si tens banqueta de qualitat tens més opcions per sortir victoriós del partit.

A TOP B hi ha novetats. Han hagut absències però també noves incorporacions com el retorn d’Oscar Sanchiz, Diana Llovera i Ivan Quirós. Laia Rosa i Raúl Ramón tenen molt treball per davant per intentar compactar un grup de jugadors i jugadores amb talent però poc temps per estar junts als entrenaments. Gent jove amb horaris de treballs que moltes vegades es solapen amb els entrenaments i fa més complicada la tasca dels entrenadors.
El Juniors, per fi tenen la seva lliga. Alex Llovera tindrà treball per portar un grup de nois i noies en una edat difícil. Molta psicologia necessitaran per saber que són bons i poder arribar molt alt. Però no ens equivoquem, s’ha de treballar molt dur als entrenaments si volen arribar als play-off. Els hi desitgem tota la sort del món.

Les categories d’infantil i aleví tindran uns entrenadors de luxe. Guillermo García i Miguel Ángel Tobaruela han agafat la responsabilitat de formar uns nens que prometen molt de cara al futur. Transmetran l’experiència i els fonaments bàsics que han de tenir per saber què fer amb la pilota.

Per últim, parlaré de l’Europa Cup. És la fita més alta, la que queda, el somni, el desig , entrar a la història. L’any passat van estar a punt de conquistar medalla. Cap equip a Catalunya ho ha fet. Aquest any es juga a casa, a Platja d’Aro. Hi han jugadors que han continuat un any més només per aquest motiu. La fusió amb Vallpa Atlètic li pot donar aquest plus que necessiten per assolir un premi que serà recordat tota la vida. Ara l’equip és més gran i fort i han de fer pinya perquè l’èxit és col·lectiu mai individual.

Salut i Korfbal

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.